Bedrijven en beoordelingen(moet nog gecompleteerd worden)
We hebben in de loop van de tijd heel wat werkzaamheden zelf uitgevoerd of laten uitvoeren. Dan is het natuurlijk niet eenvoudig om als nieuwkomer een betrouwbaar bedrijf te vinden. Dat was zeker moeilijk in het pré-internet tijdperk. In dat laatste tijdperk zijn wij naar Frankrijk verhuisd. Hieronder geven wij onze ervaringen met bedrijven weer.
 Soort werk  Naam en adres bedrijf  Onze mening
 Elektriciteit, metselwerk, dakwerk, renovatie, ramen en deuren, keukens, tegels, verwarming/loodgieterswerk  Batideal
Adresse : Z.A. Cher du Cerisier, 23000 Saint-Fiel, France
Téléphone : +33 5 55 41 83 40

Prima bedrijf waarmee wij heel veel zaken hebben gedaan. De eigenaar heeft ook een makelaarsbedrijf in eigendom. ACTRIM. Omdat wij het huis bij ACTRIM hebben gekocht kwam Batideal al snel in het vizier. Wij hebben toen onmiddellijk na de koop de volgende werkzaamheden laten uitvoeren;
Verplaatsing entré naar oude keuken. Uithakken raamopening naar deuropening; plaatsen toegangsdeur en vervangen oude entré door een terrasdeur.
Plaatsen toilet en bergplaats in de oude keuken.
Betegelen vloer van de hele begane grond
Plaatsen nieuwe keuken.
Aanpassen elektrische installatie en verbetering aarding

Daarna hebben wij hen een nieuwe verwarmingsinstallatie op propaan laten plaatsen en de radiatoren laten uitbreiden. We hebben twee offertes laten uitvoeren, waarbij dit bedrijf als goedkoopste uit de bus kwam. Ze hebben prima werk afgeleverd. De verwarming is verplaatst van de oude WC naast de badkamer (begane grond) naar de er boven gelegen mezanine.

Vervangen dakbedekking (leitjes) van een deel van het huis. Verandering ondersteuning dak en plaatsen van twee vensters in blinde muur. Ook hier is keurig werk afgeleverd.

Aanleg schoorsteen en plaatsen houtkachel

Dit bedrijf is zeer betrouwbaar. Het vraagt geen aanbetaling, levert degelijk werk en is op tijd. Het heeft concurrerende prijzen en bij diverse offertes kwam Batideal steeds als goedkoopste uit de bus. Zeer aan te raden.

Helaas; het bedrijf heeft opgehouden te bestaan

 

 

Plaatsen Thermodynamische boiler

 AT’HOME AGENCY, Route de Paris, 03190 Estivareilles

 

 Prima bedrijf met een goede service.
 Aankoop computer, naaimachine, etc.  Darty
57 Avenue de l'Europe, 23000 Guéret
 De winkel in Guéret is een franchise nemer. Maar als met iets op het internet via Darty.com besteld kan men het daar kosteloos ophalen. Ook voor reparaties in of buiten de garantietijd kan men er de spullen afleveren. De service is prima. De winkel heeft een zo groot assortiment (TV's, computers, naaimachines, witgoed, bedden en matrassen, keukens keukenapparatuur, telefoons, etc.) dat het personeel onmogelijk kennis van zaken van alle artikelen kan hebben. Dat is wel jammer. Je kunt je beter eerst op het internet informeren en daarna naar de winkel gaan. Let wel, deze franchisenemer heeft niet alle artikelen van de site darty.com.
 Aankoop witgoed en keuken inbouw apparatuur  MDA
ZAC Le Verger, 23000 Sainte-Feyre
 Deze zaak verkoopt witgoed, TV's keuken apparatuur direct van de fabriek voor een goede prijs. De service is er prima en ook reparaties worden snel en goed uitgevoerd.